E-Shock Voorjaar 2018

De eerste noodhulp wanneer het heel druk is op de weg

De Eerste Noodhulp
wanneer het heel druk is
op de weg.

Even uitgelicht en respect
voor deze toppers!

 

Ambulance-Motoren worden in grote steden bemand door enkel een “rapid responder” dus een ambulanceverpleegkundige die ook werkt op de ambulance. 

 

Deze motoren bereden door ambulanceverpleegkundigen en/of ambulancechauffeurs zijn volledig opgeleid net als het personeel op en in de (auto)ambulance.

 

Deze motorambulance heeft alle middelen bij zich om de spoedeisende eerste hulp te kunnen bieden die nodig is in de voorkomende levensbedreigende situaties.
De motor heeft gewoon een monitor bij om ecg's te maken (hartfilmpjes) en met deze monitor kunnen nog veel mee levensfuncties uitgevoerd, de motor heeft spullen bij voor de AB... aanpak, dat wil zeggen zuurstof ... maar ook spullen om te intuberen (beademen patiënt d.m.v. een buisje in keel) en om medicijnen te vernevelen.

 

Medicijnen zitten ook in de standaarduitrusting op de motor ...dezelfde als die in de (auto)ambulance aanwezig zijn. De uitrusting is volgens de LPA (Landelijk Protocol Ambulancezorg), en dit betekent dat er ook adrenaline aanwezig is.

 

 

Qua opleiding en ervaring kan de bemanning op de motor hetzelfde als de ambulancebemanning, maar uiteraard zal voor evt. vervoer van een patiënt naar een ziekenhuis er een (auto)ambulance moeten komen assisteren.

 

Download
Eerste hulp behandeling: Wie komt als het heel druk is op de weg?
Dit stukje schijnt licht op de toppers die hulp bieden en vaak als eerste aankomen, soms met gevaar voor eigen leven, want motorrijders worden in het huidige verkeer vaak over het hoofd gezien door het autoverkeer.
Ambulance-motoren worden ingezet als "rapid responser" en wordt bemand door een ambulanceverpleegkundige die ook op de (auto) ambulance werkt.
-
De Eerste Noodhulp wanneer het heel druk
Adobe Acrobat document 300.4 KB